Daniela Piryova

Мили приятели, не мога да не ви препоръчам непременно да прочетете една книга, която открих наскоро, „Боже, защо господ лъже?” на Нидал Алгафари:
Аз дори не знаех, че Нидал Алгафари е писател, пък той се оказа изключителен!
Книгата ме завладя така както отдавна не ми се беше случвало –да не можеш да я оставиш и да бързаш да се прибереш от работа, за да я четеш, да искаш да четеш още и още, и да не свършва!
Това дори не е литература, това е филм на 6D – толкова е пълно, живо, наситено, звучно, цветно, чувства се, вкусва се, преживява се… И е написана на автентичен български език, който бях забравила колко е красив! Ние вече не говорим на този език, загубихме го в чуждопоклонничеството и технологиите!
Не се подвеждайте по заглавието, не става дума за религия, става дума за любов. Винаги става дума за любов, всъщност – любов към Бог, любов към друг, любов към себе си, любов към красивото, любов към всичко.
Научих много неща от книгата, пък би трябвало да ги знам, защото съм българка, спомних си и много неща от детството, които бях забравила… Прекрасна книга, която ми достави дълбоко преживяване!
Имам само две препоръки към автора: първо, да си преведе книгата на английски, за да достигне това познание до повече хора и второ, да направи филм по книгата, защото може и защото имаме нужда от такъв филм smile emoticon
Имам и един въпрос и той е: кога ще има втора част, че и трета?
Искрени аплодисменти за Нидал Алгафари!